Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

In Medisch Centrum Leeuwarden zijn verpleegkundigen zonder klinische ervaring welkom

Gediplomeerde verpleegkundigen zonder klinische ervaring vinden vaak lastig een baan in het ziekenhuis. Het Medisch Centrum Leeuwarden biedt hen nu de mogelijkheid om een traineeship te volgen. Wat betekent dat voor de werkvloer? ‘De trainees zijn echt gedreven. En we kunnen ze precies zo opleiden als we zelf willen.’
Twee verpleegkundigen.
Marise van Schie (links) werkt sinds 5 weken op de oncologische buikchirurgie van MCL. 'Ik ben blij met de begeleiding die ik krijg.' Ze werkt zij aan zij met oncologieverpleegkundige Femke Rinsma (rechts). Foto: MCL
Premium

Marise van Schie, 2 jaar

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Behoorlijk bijzonder dat dit bij ziekenhuizen zo wordt opgehemeld, evenals dat je vanuit een andere sector blijkbaar niet als volwaardig verpleegkundige wordt gezien als je geen klinische ervaring hebt.
   Zullen we dan ook een traineeship in de GGZ, verpleeghuiszorg, wijkverpleging en gehandicaptenzorg organiseren voor verpleegkundigen zonder ervaring in deze sectoren? Lijkt me een niet meer dan logische stap, want als het ziekenhuis zo bijzonder is dat je er een aanvullend traineeship voor nodig hebt, zal het de andere kant op waarschijnlijk ook zo werken.

  2. Lees alle reacties
  3. Wat mooi om te horen dat dit alsnog mogelijk is.
   Meerdere collega´s gaven aan dat er maar een beperkt aantal plekken binnen het ziekenhuis aanwezig waren voor stage en was het voor sommige ook onmogelijk om binnen hun opleiding ervaring op te doen binnen het zh. Eenmaal klaar met de opleiding, wijst het zh je af omdat je geen ´ervaring´ hb

  4. Ook in het Spaarne Gasthuis Haarlem/Hoofddorp is dit mogelijk. Heel waardevol, want je bent al verpleegkundige en kunt dus inderdaad bepaalde taken prima doen, en sommige dingen nog leren. Zo ben ik ook binnen het ziekenhuis gekomen vanuit de wijkverpleging. En ik had op de HBO-V door stageplekken tekorten geen stage in het ziekenhuis gehad. Het kan dus echt (en ik deed het zonder traineeship, maar ben blij dat er meer mogelijkheden zijn voor verpleegkundigen nu).

  5. Ik heb 23 jaar ervaring in de ouderen zorg. Maar ook op deze vacatures wordt ik steeds afgewezen op ervaring, opleiding en motivatie. Als ik klinische ervaring heb opgedaan, horen ze graag weer van mij. Hoe dan?? Daar zijn deze traineeship toch voor??

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.