Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Incontinentieverpleegkundige 2006 bekend

Mariëtte Benneheij van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is verkozen tot incontinentieverpleegkundige van het jaar 2006.

Volgens de jury heeft Mariëtte Benneheij zich onder meer ingezet voor een verbetering van het vergoedingssysteem voor incontinentiehulpmiddelen in haar regio. Ook heeft ze collega’s gestimuleerd de kwaliteit van de patiëntenzorg kritisch te volgen.

Vervolgproject
De Vereniging van Nederlandse Incontintieverpleegkundigen en Verzorgenden (NVIV) heeft via haar klachten en missers in de incontinentiezorg ontvangen voor een vervolgproject. Ook deed Mariëtte onderzoek naar patiënttevredenheid. Organisatorisch is ze actief binnen Uroned (Nederlandse Vereniging voor Urologieverpleegkundigen) en heeft ze een incontinentie- en stomapoli opgezet. Voor patiënten is ze toegewijd, vriendelijk en vrolijk aldus de jury.

Gouden katheter
Als eerbetoon ontving de prijswinnares van Astra Tech ‘De Gouden katheter’ en een cheque van duizend euro ter besteding aan haar vakgebied.

Kwaliteit
De verkiezing is 5 jaar in het leven geroepen door de firma Astra Tech, een producent van katheters, om meer aandacht te geven aan die incontinentieverpleegkundigen die de kwaliteit van de patiëntenzorg verbeteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.