Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijven numerusfixus-hbo-v kan tot 15 januari

Tot 15 januari kunnen de laatste studenten zich aanmelden voor studies verpleegkunde met een numerus fixus. Dit zijn opleidingen met een maximaal aantal plaatsen. Bij hbo’s zonder numerus fixus kan dit tot 1 mei.
1-studenten-verpleegkunde-272x272.jpg

De inschrijfdatum van 15 januari is voortaan gelijk voor alle numerusfixusopleidingen vanaf het schooljaar 2017-2018. Uiterlijk 15 april horen studenten of zij zijn aangenomen, zodat zij zich nog op tijd kunnen aanmelden bij een opleiding zonder numerus fixus.

Geen loting

Vanaf het schooljaar 2017-2018 worden studenten niet meer uitgeloot op basis van eindexamencijfers. De overheid schafte deze centrale loting af. Voortaan selecteren numerusfixusopleidingen studenten op hun eigen manier. Hierbij gelden wel een aantal regels, zoals de aanmelddata. 

Numerus fixus verpleegkunde

Vijf van de zeventien hbo-v’s hebben een numerus fixus in het komende schooljaar:

Bron: lijst fixusopleidingen 2017-2018 (pdf)

‘Gebrek aan stages grootste probleem in de verpleging’
Ondanks een zorgwekkend tekort aan hoogopgeleide verpleegkundigen, zijn er nog hbo-v’s met een numerus fixus. Belangrijkste reden: een gebrek aan stageplaatsen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.