Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Je vaccinatiekeuze moeten doorgeven, hoe dichtbij is dat?

Als het aan minister De Jonge ligt mogen zorginstellingen straks vastleggen welke medewerkers gevaccineerd zijn tegen covid-19. Maar er zitten veel haken en ogen aan zijn voornemen. Wat betekent het plan voor verpleegkundigen nu en op de lange termijn?
Ziekenhuizen willen liever niet vaccinaties registeren, in de thuiszorg ligt dat iets anders. Foto Unsplash / Ivan Diaz
Premium

Voor de duidelijkheid: nú mag

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


 • Lees onbeperkt alle premium artikelen en alle magazine-artikelen
 • Accreditatiepunten behalen met de Nursing Challenge
 • Toegang tot handige tools op de website

Al abonnee? Log dan in

10 REACTIES

 1. Hallo allemaal, fijne dag! Wat een waardige organisatie is de vrijmetselarij, ik ben een van de agenten die door de hogepriester zijn gestuurd om zoveel mogelijk van degenen die geïnteresseerd zijn in het zien van de lite te brengen en lid te worden van de vrijmetselarij, ik ben een zakenman Ik heb nu bedrijven over de hele wereld globe, om mijn verhaal kort te houden ik was ooit zoals jij die dit bericht leest, ik kon mijn familie niet eens voeden wat voor soort leven dat was om te leven ik leefde in armoede totdat ik een kans zag om lid te worden van de grote vrijmetselarij familie en ik waagde mijn kans en ik ben nu vier jaar lid en ik geniet ervan om lid te zijn van de familie, en het goede deel ervan is dat we onszelf niet in iets demonisch betrekken, en jij niet’ je hoeft er niet bang voor te zijn, de vrijmetselarij is geen oplichterij, ze laten je bedrijf/carrière groeien deze en nog veel meer andere voordelen, dus als je geïnteresseerd bent, e-mail; info.masonic.oregon@email.cz Of WhatsApp; +31687329133

 2. Lees alle reacties
 3. Ik vind het een lastig punt. Er valt inderdaad wat voor te zeggen om bij kwetsbare patiënten geen ongevaccineerde zorgverleners toe te laten. Anderzijds, als zorgmedewerkers die niet zijn gevaccineerd zorgvuldig zijn in het gebruik van mondmaskers en handhygiëne en bij iedere verdachte klacht zich laten testen, is het wellicht ook best veilig. Maar ook gevaccineerden moeten daar op bedacht zijn omdat ook zij nog het virus kunnen overbrengen. Overigens is mijn mening dat je je in het belang van de patiënten waarmee je werkt gewoon moet laten vaccineren.

 4. Nooit heb ik iets tegen vaccineren gehad. Tenzij een vaccin gebruikt wordt om vrijheid van mensen af te nemen, Nederland is een fascistische staat geworden.
  En lieve collega’s kijk alsjeblieft naar de werkelijke corona- cijfers en stel kritische vragen over het huidige beleid. Ik raad de mensen aan om te kijken op artencollectief.nl, hier zijn ook kritische artsen die goed onderbouwen (EBP) wat er niet klopt aan het beleid.

 5. Ik vind het enorm triest dat ze degene die ingeënt zijn gaan registreren. Ik hoop echt dat wet op privacy gegevens dit niet door laat gaan. ( wat houdt die wet in als dit wel mag….????) Moet ik ook mijn dktp bewijs laten zien? Ik vind dit echt te gek voor woorden .
  Ik laat mij niet inenten en laat mij niet dwingen door de overheid

 6. Ik vind het niet meer dan logisch dat een werkgever weet dat het personeel wat voor de werkzaamheden geen afstand kan houden tot cliënten, gevaccineerd is. Dit zeg ik als verpleegkundige in de wijk.
  Als echtgenote van een kwetsbare man wil ik erop kunnen vertrouwen dat de zorgverleners aan zijn bed gevaccineerd zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.