Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Joek Hofmeijer wint de Nursing Challenge

Verpleegkundige Joek Hofmeijer (47) uit Utrecht gaat er met de hoofdprijs van de Nursing Challenge vandoor. Zij laat daarmee ruim 1600 verpleegkundigen achter zich.

Joek.jpg
Foto: Erik Kottier

Joek wint een weekend weg ter waarde van €400,-. Een jaar lang onbeperkt online cursussen volgen bij E-nursing, platform voor online zorgcursussen. De collega’s op de afdeling van Joek krijgen een e-learningpakket ter waarde van € 1000,- bij E-Nursing.

Wat is de Nursing Challenge precies?

Hormoonzalven en krabpakken

Joek werkt al 25 jaar als dermatologieverpleegkundige in het UMC Utrecht op verpleegafdeling Dermatologie/Pijnbestrijding, en ze is er naar eigen zeggen nog lang niet op uitgekeken. ‘Het is een specialistische afdeling die grote ontwikkelingen doorgemaakt heeft. Van houtteer- en koolteerbehandelingen met scheurlinnen tot hormoonzalftherapie in speciale krabpakken al dan niet gecombineerd met medicatie. De eerste biological specifiek voor constitutioneel eczeem is in aantocht. Enorme ontwikkelingen dus!’

Volgens Joek helpen Nursing en de Nursing Challenge haar zich te ontwikkelen als verpleegkundige, en zich te verdiepen in méér dan alleen de dermatologie, zodat ze op alle vlakken een beetje op de hoogte blijft. ‘Ik ben enorm trots dat ik heb gewonnen, en ik deed niet eens mee voor het relaxweekend. Dat ik hierdoor weer een iets betere en breder ontwikkelde verpleegkundige ben, is voor mij de hoofdprijs.’

Meer winnaars…

Nursing feliciteert ook de nummers twee en drie van de Challenge: Kim Moes (32) van de Isala Klinieken Zwolle, afdeling neurologie werd tweede en wint een luxueuze hotelovernachting voor twee personen, plus drie online cursussen naar keuze bij E-Nursing. Eline Oosting-Ballast (25) van Allerzorg Wijkverpleging Emmeloord werd derde, zij wint een verrassingsdiner in een sterrenrestaurant voor twee personen, plus twee online cursussen naar keuze bij E-Nursing.

Ook meedoen aan de Nursing Challenge?

Ook dit jaar kun weer meedoen aan gratis toetsen en kans maken op leuke prijzen. In Nursing februari vind je de eerste toets van de nieuwe Nursing Challenge, over het vervangen van een suprapubische katheter. Meer informatie over de eerste toets.

Joek met collega’s en hoofdredacteur van Nursing Alexia Hageman.