Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jongeren willen aandacht voor diabetes

MAARSSEN - Een groepje Nederlandse jongeren met diabetes neemt het heft in eigen hand om hun ziekte meer bekendheid te geven. Vorige week is het panel Young Voices opgericht, dat zich onder meer richt op risicogroepen onder jongeren.

Het doel van Young Voices is dat de panelleden een dialoog starten met andere jongeren die diabetes type 1 of 2 hebben, en met jongeren die risico lopen de ziekte te krijgen. De Young Voices willen laten zien hoe hun leven met diabetes er uitziet, en tegelijkertijd willen zij de wensen en behoeften van andere patiënten leren kennen en begrijpen.

Website
De Young Voices zullen vooral gebruik maken van online communicatiemiddelen, zoals een eigen website. Hierop zijn onder meer filmpjes te zien over het tot stand komen van de Young Voices. De panelleden zijn tussen de 17 en 28 jaar en komen uit het hele land.

 

Toekomst
De Young Voices zijn in het leven geroepen door het farmaceutische bedrijf Novo Nordisk. Het bedrijf wil hiermee de toekomst van diabetici veranderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.