Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kennemer Gasthuis schrapt arbeidsplaatsen

Het Kennemer Gasthuis in Haarlem gaat reorganiseren. Dit betekent een verlies van 250 arbeidsplaatsen, waaronder banen van verpleegkundigen.
Kennemer Gasthuis schrapt arbeidsplaatsen

‘Om hoeveel arbeidsplaatsen voor verpleegkundigen het gaat, kan ik op dit moment nog niet zeggen’, zegt Simone Nederend, hoofd communicatie van het ziekenhuis. ‘Maar het verlies zal naar verwachting meevallen omdat verre weg het grootste deel valt bij de ondersteunende diensten en de poliklinieken, ook op leidinggevend niveau. Ook werken er veel oudere verpleegkundigen in het ziekenhuis waardoor zij door pensionering vertrekken door natuurlijk verloop.’

Bezuinigingen
Aanleiding voor de reorganisatie zijn een afnemend aantal patiënten, bezuinigingen vanuit de overheid en stijgende loonkosten. Het ziekenhuis verwacht dat deze trend zich doorzet de komende jaren. Zo hebben verzekeraars al aangegeven de komende paar jaar op een nullijn te gaan zitten: dit betekent geen groei van de ziekenhuisactiviteiten en geen correctie van de inflatie. Bestuursvoorzitter Van Barneveld: ‘De enige manier om dit op te vangen is snijden in onze kosten. Zonder dat dit ten koste gaat van de zorg voor onze patiënten. Toegankelijkheid, kwaliteit en veiligheid blijven bij ons bovenaan staan. Het Kennemer Gasthuis blijft investeren in verbetering van de kwaliteit van de zorg.’

EPIC en Lean
Ook gaat het ziekenhuis vastgoed afstoten en bestaande gebouwen anders inrichten. En het ziekenhuis gaat investeren in een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPIC) en verdere uitbouw van de verbetermethodiek Lean. Dat moet er voor zorgen dat het ziekenhuis eind 2013 financieel gezond is.

Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.