Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kerstboom voor eenzame ouderen

Honderden eenzame ouderen in Nederland, die de kerstdagen veelal alleen zullen doorbrengen, kregen van het Nationaal Ouderenfonds een kerstboompje.

Deze hebben zij samen met een vrijwilliger opgetuigd. Het vriendelijke gebaar en het persoonlijke contact biedt ook deze groep toch nog een lichtpuntje in de donkere decembermaand.

 

Kerstengel

Met deze actie ‘Kerstengel’ van het Nationaal Ouderenfonds, die dit jaar voor de zesde keer in samenwerking met de ABN AMRO Foundation plaatsvindt, worden dit jaar 800 eenzame ouderen in 29 steden bereikt. Eén van de vrijwilligers, die dit jaar met een boom, versieringen en lampjes op pad ging, is mevrouw Femke van der Laan, echtgenote van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. Zij zal dit jaar in de hoofdstad één van de ouderen bezoeken.

 

Eenzame kerst

Voor ruim 200.000 ouderen in Nederland is een gezellige kerst niet vanzelfsprekend. Zij hebben nog nauwelijks contact met anderen en brengen de kerstperiode vaak alleen door. Wetende dat vele anderen juist met de kerstdagen volop genieten van de gezelligheid van vrienden en familie, is dit voor hen extra wrang.

 

Contactmoment

Eén van de vrijwilligers die elk jaar aan de actie mee doet is Guus Scholte: ‘Het gaat natuurlijk niet alleen om de kerstboom, maar vooral om de tijd die ik met de oudere doorbreng. Ik probeer het altijd zo gezellig mogelijk te maken. De ouderen leven enorm toe naar ons bezoek. Het zijn voor de vrijwilligers, maar vooral voor de ouderen zeer waardevolle contactmomenten. Als ik daarna weer naar huis rijd, hoop ik altijd dat ik niet de laatste was die haar dit jaar bezoekt.’

 

Bron: Nationaal Ouderenfonds 

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.