Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kitty Verbeekprijs uitgereikt

Hbo-v student Corine Dekker-Biesheuvel wint de prijs met haar casestudy over hoe om te gaan met psychotische patiënten.
Kitty Verbeek
Corine Dekker-Biesheuvel met de bronzen uil. Kitty Verbeek hield van uilen.

Dit jaar ging de prijs naar: Ik ben niet gek hoor! Een reflectieve casestudy over hoe om te gaan met psychotische patiënten van Corine Dekker-Biesheuvel. Ze is hbo-v student bij de Hogeschool Rotterdam en werkzaam bij Bavo Europoort, specialist in psychiatrie. De werd bij Saxion in Deventer voor de vierde keer uitgereikt.

Wanen van een patiënt

In haar artikel reflecteert Corine op de handelingsverlegenheid die ze ervaart als ze op haar stageplek wordt geconfronteerd met een zestigjarige mannelijke patiënt met een paranoïde psychose. Ze weet niet hoe ze op zijn wanen moet reageren. Zij vertelt dat ze desondanks complimenten over haar benadering krijgt van collega’s, maar dat ze deze als misplaatst ervaart omdat ze zichzelf nog zo onzeker voelt. Als ze naar literatuur zoekt, vindt ze naast veel tegenstrijdige adviezen uiteindelijk ook houvast. Het verhaal begint en eindigt met de patiënt. De oprechte wens de man te helpen staat centraal. Het artikel wordt gepubliceerd in TvZ 3, dat op 20 juni verschijnt.  

Kitty Verbeek

De Kitty Verbeekprijs -een bronzen uil en publicatie van de tekst in TvZ- wordt gesponsord door: Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkundig Specialist, Academie Gezondheidszorg van Saxion, NU’91 en TvZ, vakblad voor verpleegkundigen. De prijs is opgedragen aan Kitty Verbeek (1919-2007), een groot voorvechter van dagonderwijs in de verpleegkunde met een achtergrond in de psychiatrische verpleegkunde.

TvZ is hét vakblad voor verpleegkundigen. Het biedt senior verpleegkundigen, teamleiders, unitmanagers en verpleegkundig specialisten een overstijgende blik op het vak. Klik hier voor een abonnement >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.