Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Klinisch redeneren: de 6 stappen

Als de toestand van een patiënt verslechtert, kun jij dan verklaren waaraan dit precies ligt? Handel je op basis van parate biomedische kennis of vaar je blind op je ervaring en intuïtie? Leer je observaties te onderbouwen met de methode van oud-verpleegkundige en docent Marc Bakker. Om richting te geven aan klinisch redeneren ontwikkelde hij een methode die bestaat uit zes stappen: Proactive Nursing.
Klinisch redeneren | Nursing voor verpleegkundigen
Marc Bakker en een van zijn studenten
Premium

‘Binnen die zes stappen stappen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ik ben enorm fan van klinisch redeneren, kan op die manier al mijn kennis en ervaring inzetten om multi disciplinair een zo goed mogelijke behandeling in te zetten.
   Ik struikelde echter over de zin: op de lange termijn zal meneer moeten stoppen met roken.
   Ik ga ervan uit dat de patiënt op de hoogte is van de schadelijke effecten van roken, het is niet aan mij om dat er nog eens in te wrijven, is denk ik ook volkomen zinloos en niet getuigen van respect.
   Liever ga ik met deze meneer het gesprek aan hoe hij hier tegenover staat en wat wij voor hem zouden kunnen betekenen als hij gemotiveerd is om te stoppen met roken.

  2. Lees alle reacties

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.