Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kun je een vergadering op een vrije dag declareren?

Ik heb op mijn vrije dag een teamvergadering van twee uur bijgewoond. Volgens mijn afdelingshoofd krijg ik dit niet terug in uren? Klopt dat?
vergaderen.jpeg

Bert Dasselaar, jurist arbeidsrecht, CNV Zorg & Welzijn: ‘Het bijwonen van een vergadering is gewoon werktijd. Het is op ich al merkwaardig dat iemand wordt geacht in zijn eigen tijd bij een vergadering aanwezig te zijn. Daar staat dus tegenover dat het verlof met twee uur wordt vermeerderd. Dit is in elk geval redelijk en billijk.’

Tijdschrift voor Verzorgenden is hét vakblad voor verzorgenden in de ouderenzorg. Laatste kans: neem nu een jaarabonnement met 20% korting én ontvang het nieuwe boek van Hugo: ‘Ach moedertje’ met de actiecode Achmoedertje17 Naar abonneren >>

2 REACTIES

  1. Inderdaad Henriette,
    Ik werk al 27 jaar in de gezondheidszorg. Kreeg altijd reistijd + vergadertijd en reiskosten vergoed. Werk nu in een ziekenhuis waar je je reistijd niet vergoed krijgt. Nog nooit eerder dit meegemaakt. Heb je 1 vrije dag tussen je diensten en dan ben je een halve dag alweer kwijt aan vergaderen.

  2. Lees alle reacties
  3. Het afdelingshoofd zegt dat mw. het niet terug krijgt in uren, maar misschien krijgt ze het wel uitbetaald? Dat vermeld de casus niet. Om zoveel mogelijk mensen te krijgen op een teamvergadering, zal je toch op je vrije dag terug moeten komen, maar dan moet je de uren terugkrijgen plus reistijd en reiskosten, dwz 30 cent per km.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.