Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Kwaliteit verpleeghuiszorg is schokkend’

Consumentenprogramma Meldpunt! neemt de bezoeken van de Inspectie aan verpleeghuizen onder de loep. 'De resultaten zijn schokkend'

Klik hier om de uitzending te bekijken.

4 REACTIES

 1. tenenkrommende uitzending. De dame van het IGZ snapt niets van medicatie, het personeel zou NIET verantwoordelijk moeten zijn. Het is de taak van arts en apotheker wanneer en hoe medicatie gegeven moet worden. Hoe moeten mensen zonder zorgverlener immers medicatie innemen? Die nemen hun medicatie geheel zelfstandig zonder enige vorm van opleiding.
  Het CDA met de bekende zieltjes, dit moet direct veranderen hoor ik ook ieder jaar opnieuw, veel verandert er niet. Directie en managers voor iedereen eindverantwoordelijk maken, dan is de kans op juiste ingrepen het grootst. Jan Klein heb ik best wel hoog, maar roepen dat een zweedse band verhanging bespoedigt gaat wel erg ver. Dat is zeggen dat autorijden gevaarlijk is omdat je kunt vergeten te remmen.. (ter info, een zweedse band zit om de lende, niet om de nek)
  Het v&vn blijft maar doordrammen met hoger opleiden, tekort aan scholing als schuldige aanwijzen. Het probleem is de organisatie van de zorg, daar moet verandering in komen. Hoger opleiden kost veel te veel, naast opleiden ook salaris. Meer respect en betrokkenheid voor de werknemers, meer aandacht voor persoonlijke en algemene problematiek. Binnenkort weer 80.000 op straat, begin eerst overal het management te halveren, verminder de bureau functie met 50%, minder vergaderen, meer werkoverleg en gewoon, een gezellig betaald uitje mag ook.

 2. Lees alle reacties
 3. Rara, hoe kan dat…………….sinds de invoering van de zorgzwaartepakketten zijn er steeds meer handen aan het bed verdwenen, domweg wegbezuinigd, omdat er niet genoeg zorguren aan de zorgzwaartepakketten zijn toegekend. De werkvloer heeft er echter steeds meer taken bijgekregen, zoals hierboven ook omschreven is. Tegenwoordig is een handtekening onder een dossier belangrijker dan het feit of er wel of niet genoeg personeel op de werkvloer staat. Men praat over aanvaardbare risico’s, een valpartij meer of minder maakt blijkbaar niet uit. Een dementerende dient immers toch geen klacht in. En mocht je als werknemer kritiek durven te leveren krijg je doodleuk te horen dat je ook wel ergens anders kunt gaan werken, voor jou 10 anderen. En Den Haag bedenkt er steeds maar weer nieuwe regels bij, score hier , score daar, wij verdwalen zo onderhand in ‘scoreland’ en leveren zo onze zorguren in die wij o zo graag aan onze cliënten zouden besteden.
  Misschien kunnen wij als verzorgenden ook een secretaresse krijgen voor de administratieve rompslomp? Kunnen wij onze aandacht en zorg geven aan hen die dit toekomt.
  Het is toch vreemd dat je in onderzoeken leest dat de zorgbehoefte en zorgzwaarte steeds verder toeneemt en dat we die zorg met steeds minder personeel tot een goed einde moeten zien te brengen.
  Het klopt gewoon niet!

 4. Als je met veel te weinig personeel op een woongroep staat en behalve de zorg voor de mensen ook alle huishoudelijke taken moet doen zoals boodschappen, koken, schoonmaken van kamers, huiskamer, badkamers, wc’s. en regelmatig ook de ramen zemen, gordijnen afhalen, wassen en weer ophangen enz enz enz…Daarnaast ook de administratie zoals zorgplannen, rapporteren. het contact met familie onderhouden enz enz enz…dan kan je dus geen kwaliteit bieden aan de mensen waar het allemaal om gaat…de zorgvragers. Waar ik werk is de lichamelijke verzorging van de bewoners goed, maar het psychisch welzijn is ver onder de maat, er is haast geen psychisch welzijn meer voor de zorgvragers en en regelmatig hoor ik deze zeggen dat ze dood willen. Ik zou ook dood willen als ik de hele dag in een stoel gezet werd om mijn dag door te kijken omdat het personeel geen tijd heeft om je de aandacht te geven waar je zo’n behoefte aan hebt. Het ligt niet aan de het personeel die de handen aan het bed zijn. Zij willen wel anders, maar blijkbaar is het belangrijker dat we een hoop managers hebben. Wat die doen is mij een raadsel, maar blijkbaar hebben ze het zo druk dat ze allemaal een assistent hebben gekregen voor de administratie. ….Dus ja…de kwaliteit van veel verpleeghuizen is ver onder de maat, omdat ze een verkeerd beleid voeren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.