Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwartetspel voor dementerende en kleinkind

Er is een nieuw kwartetspel ontwikkeld dat dementerenden met hun kleinkinderen kunnen spelen.
den

Het kwartetspel  biedt educatief materiaal om jonge kinderen spelenderwijs iets te laten begrijpen van dementie. Het is gepresenteerd tijdens de informatiemarkt van het Radboud Alzheimer Centrum in Nijmegen.

 

Familie Den 

In het spel maken we kennis met de familie Den: opa  en oma Den, vader en moeder Den en de kinderen Denno en Denna. Het spel kent acht kwartetten die elk een aspect van dementie behandelen: geheugen, voelen, waar ben ik?, werkelijkheid, gedrag, belangrijke mensen, belangrijke dingen en plezier hebben. Elk kwartet wordt kort toegelicht. Door het spel samen met hun kinderen te spelen, kunnen ouders en kinderen in gesprek gaan over wat ze in het spel terugzien in hun eigen persoonlijke ervaringen met hun (groot)ouder met dementie.  

 

Verkrijgbaar

Het kwartetspel ‘DE-MENS-ZIE(N)’ kost 10 euro en is verkrijgbaar bij de verkooppunten in verpleeghuis Joachim en Anna, woonzorgcentra Nijevelt en De Honinghoeve, boekhandel Augustinus, Groesbeekseweg 62 in Nijmegen, boekhandel Plantage in winkelcentrum Malden of is (plus 2,5 euro verzendkosten) te bestellen via mailadres  info@waalboog.nl. De opbrengst gaat naar de  ‘Vrienden van De Waalboog’ een stichting die zich inzet voor projecten die niet door de AWBZ vergoed worden en ten goede komen aan bewoners van De Waalboog.

 

Bron en Foto: De Waalboog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.