Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leernetwerk Wijkverpleegkundigen groot succes

Het Leernetwerk Wijkverpleegkundigen van Hogeschool Leiden bestaat nu bijna een jaar, en heeft inmiddels tweehonderd leden.
001_RBIAdam-image-1570813.jpeg

Het netwerk zorgt voor een succesvolle verbinding tussen wijkverpleegkundigen onderling en met de onderwijspraktijk. Succesvol onderdeel van het leernetwerk zijn de drukbezochte masterclasses, waarvan er inmiddels drie hebben plaatsgevonden. 

E-learning

Het Leernetwerk Wijkverpleging biedt wijkverpleegkundigen en docenten een fysieke en digitale leeromgeving waarin zij kennis er ervaringen kunnen delen en vergroten. Het helpt hen de zorgpraktijk in de wijkverpleging, onderwijs en onderzoek gericht op dat werkveld blijvend te ontwikkelen en te verbeteren. Het leernetwerk is specifiek opgericht voor hbo-opgeleide wijkverpleegkundigen van zorginstellingen in de regio Leiden en docenten van de opleiding Verpleegkunde aan de hogeschool. Lectoren Suzan van der Pas en John Verhoef zijn vanuit Hogeschool Leiden lid en hebben een actieve rol in dit netwerk.

Klinisch redeneren

‘De opkomst bij de eerste drie masterclasses heeft ons positief verrast’, vertelt Cea Müller van de opleiding Verpleegkunde. ‘De deskundigheidsbevordering en het uitwisselen van ervaringen door professionals geven het geheel een goede inhoud. Het interessante is ook dat de masterclasses samen met de verpleegkundigen worden ontwikkeld. Daardoor sluit het goed aan bij de beroepspraktijk.’ De vierde en laatste masterclass van dit studiejaar vindt plaats op 16 mei en heeft als titel ‘Klinisch redeneren in de wijk: de (on)mogelijkheden in kaart brengen’. 

Programma tweede jaar

‘We gaan volgend studiejaar zeker door met de masterclasses’, stelt Jetty van Kats. ‘Het programma voor het tweede jaar wordt gevormd door input van de leden van het leernetwerk, die we bevragen met een enquête. Hiermee bepalen we niet alleen de inhoud van de nieuwe masterclasses, maar bepalen we ook de andere activiteiten die we willen organiseren. Zo kunnen we de eerste aanzet geven voor het organiseren van intervisie tussen leden van het leernetwerk die daar behoefte aan hebben.’

Klik hier om je aan te melden voor het Leernetwerk Wijkverpleging >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.