Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Let op: kwaliteitsdefect injectienaald Kineret®

Verpleegkundigen met patiënten die het geneesmiddel Kineret® (anakinra) gebruiken, moeten bij het toedienen de injectienaald extra goed controleren.
Let op: kwaliteitsdefect injectienaald Kineret®

Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Kineret® wordt gebruikt bij de behandeling van de klachten en symptomen bij reumatoïde artritis bij volwassenen die onvoldoende reageren op methotrexaat. Het kan ook worden voorgeschreven bij cryopyrinegeassocieerd periodiek koortsspectrum (CAPS) bij volwassenen en kinderen.

Defecte naalden

Het geneesmiddel zit in een voorgevulde spuit met een vaste injectienaald. Na het verwijderen van de beschermkap van de naald, is op de punt van de naald materiaal waargenomen. Het gaat om anakinra, de werkzame stof van het medicijn. Het CBG beveelt zorgverleners en patiënten aan de injectiespuit voor gebruik goed te controleren en niet te gebruiken als er materiaal op de naald of spuit is te zien. Verpakkingen waarin de defecte naalden zijn gevonden, kunnen worden teruggestuurd naar de apotheek.
Bekijk het volledige persbericht van het CBG>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.