Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Gepest worden door je collega´s: zo voelt dat

Geroddel, oogrollende collega’s als je iets vertelt of structureel niet meegevraagd worden voor de koffie. Als je het zwarte schaap bent in je team, kan dat je werkplezier grondig bederven. Pesten op de werkvloer kan daarnaast prestaties verminderen en zo de kwaliteit van zorg in gevaar brengen.
BiterBig / Stock.adobe.com
Premium

Ze merkte het eigenlijk al

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Twee jaar geleden was ik ook onderwerp van pesterij. Het is voor mij een bekend fenomeen: als jong kind werd ik gepest met het feit dat ik een gehandicapte zus heb; en dat ik sproeten had. Toen heb ik mezelf aangeleerd: aan beide zaken kan ik helemaal niets veranderen. Wat ontzettend flauw dat iemand mij hierom pest. Blijkbaar was die gedachte en mijn uitstraling erbij voldoende om het pesten snel af te laten lopen. Ook toen ik als Vlaamse in Nederland in een verpleeghuis kwam werken, werd ik gepest (meer dan de klassieke belgenmoppen). Het pesten hield op toen bleek dat mijn verpleegkundige kennis en vaardigheden behoorlijk groot was. En men mij vaak om advies kwam vragen.
   Echter toen ik twee jaar geleden opnieuw geconfronteerd werd met pesterij vanuit een aantal teamleden, heb ik geen seconde geaarzeld. Ik ben naar de manager gestapt en heb aan gegeven overplaatsing te willen, omdat ik geen vertrouwen meer in betreffende collega’s kon hebben en ik daardoor niet de kwaliteit van mijn werk kon garanderen. Dat werd gehonoreerd door manager, gelukkig was er in een ander team een vacature. Betreffende collega’s waren perplex. Het leek er op dat ze die kordaatheid van mijn kant niet hadden zien aankomen. Het leek hen te verwarren. ik heb er voor gekozen geen enkel woord meer aan vuil te maken. Mijn huidige team is top!

  3. Pesten op het werk heb ik ook meegemaakt, een leidinggevende zou hier wat in moeten betekenen maar helaas die deed er niets aan. Het was zelfs zo erg dat bij een brandalarm de collega’s die werkte en ook de pesters waren niet mee wilde gaan. Er moet echt meer aandacht gegeven worden aan pesten op de werkvloer

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.