Gesprekshandleiding voor patiënt met lage gezondheids-vaardigheden

Bijsluiters niet kunnen lezen, instructies niet begrijpen. Hoe ondersteun je een patiënt met lage gezondheidsvaardigheden? Een onlangs ontwikkelde gesprekshandleiding kan houvast bieden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gezondheidsvaardigheden zijn de vaardigheden om gezondheidsinformatie te verkrijgen, te begrijpen en te gebruiken in de eigen situatie. Foto: Arno Massee

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine maart 2018 als: ‘Leest u het maar even voor’

Een patiënt die voor de zoveelste keer belt met vragen over zijn medicatie. Of jij even dat etiket wil voorlezen omdat hij zijn bril niet bij de hand heeft. Of je ontdekt een keukenla die niet meer open kan omdat er een half jaar aan medicijnen in ligt. Rond de veertig procent van de mensen in Nederland en België heeft lage gezondheidsvaardigheden, oftewel een gebrek aan vaardigheden om beslissingen over hun gezondheid te nemen.1,Bij gezondheidsvaardigheden gaat het over de cognitieve

0
1715

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.