Nieuwe cao VVT: dit zijn de 7 belangrijkste veranderingen

Op 10 oktober werd een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao VVT. Wat zijn de belangrijkste veranderingen voor wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen in de wijk?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
cliënt met stoma en verpleegkundige in de wijk
Een verpleegkundige in de wijk plaatst een stomazakje bij haar cliënt. Foto Arno Massee.
Premium

Nursing vroeg de cao-onderhandelaar van

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


 • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
 • Online de artikelen uit het magazine lezen
 • Toegang tot handige tools op de website

Al abonnee? Log dan in

10 REACTIES

 1. De werkgever geeft aan dat het beter is om je vakantiedagen op te nemen of uit te laten betalen anders kunnen ze wel eens komen te vervallen? Echter in dit artikel lees ik dat je ze gewoon blijft behouden en voor je pensioen kan gebruiken ? Wat is nu waar.

 2. Lees alle reacties
 3. Misschien moeten de Bonden eens gaan kijken of de Verpleegkundigen wel in elke instelling goed zijn ingeschaald want hier en daar schort er nog wel eens wat aan.
  Je mag en het wordt verwacht dat je het werk van iemand die in schaal FWG 50 zit doet en je krijgt maar volgens FWG 40 uitbetaald kan je wel vertellen dit werkt niet motiverend.

  • Waar ze ook eens naar mogen kijken is de uitloop jaren bij schaal 40 en 45 stopt deze na een bepaalde periode en blijf je op het zelfde loon staan. Echter met schaal 50 en hoger blijft je salaris wel langere tijd omhoog gaan door de uitloop lijkt me ook niet echt eerlijk toch?
   En kan iemand me vertellen waarom dit zo is?

 4. Een lidmaatschap op de Nursing is vakliteratuur en wordt door mijn wetgever gewoon vergoed. In de Nursing staan interessante (wetenschappelijke) artikelen die je in jouw werk zeker kunt gebruiken. Het is het geld zeker waard en een verrijking voor je vak.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.