Casus wondzorg: onclassificeerbare decubitus

Soms is zelfs de beste decubituspreventie niet genoeg. De algehele lichamelijke toestand van de mevrouw in deze wondcasus zorgt ervoor dat een ernstige decubitus niet te voorkomen is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Casus wondzorg
Dit artikel is verschenen in Nursing magazine mei 2018
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41193-018-0073-x/MediaObjects/41193_2018_73_Fig3_HTML.jpg

In deze rubriek presenteren gespecialiseerde verpleegkundigen wondcases uit hun eigen praktijk. Deze maand: Annelies de Graaf en Kris Bernaerts, verpleegkundig specialisten wondzorg bij de Universitaire Ziekenhuizen in Leuven

Mevrouw Mertens1 is 61 jaar en heeft een behoorlijke medische geschiedenis met het ene na het andere ziekenhuisbezoek. Zo heeft ze COPD, in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van GOLD-stadium II (matig ernstig) tot stadium IV (eindstadium). Ze heeft verder steeds terugkerende bacteriële longinfecties, en is bekend met toxische hepatitis en chronische nierinsufficiëntie. Op 26 oktober wordt mevrouw opgenomen in het UZ

0
4166

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.