Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mbo-v’er is geen domme ezel’

Wellicht ligt het aan mij maar ik heb steeds meer het gevoel dat de MBO verpleegkundige in een negatief daglicht komen te staan. Uit een recent onderzoek van een groot ziekenhuis in Nederland komt naar voren dat er een duidelijk scheiding moet komen tussen de functies van de MBO en van de HBO verpleegkundige. Zo zou een MBO verpleegkundige alleen maar in voorspelbare laagcomplexe situaties kunnen handelen. Want tja stel je voor dat het er iets out of the ordinary gebeurt; dan weet de MBO verpleegkundige vast niet klinisch te redeneren en te handelen.
De MBO verpleegkundige wordt mi veel te veel neergezet als een domme ezel die vooral niet buiten de kaders moet gaan handelen. Dus hij/zij zou bijv nooit op een SEH of IC kunnen gaan werken, want hoogcomplex en onvoorspelbare situaties.

Het leidinggevende/coordinerende aspect begrijp ik wel, want dat komt specifiek naar voren in de opleiding van een HBO’er. Maar puur verpleegtechnisch leren zij niets meer dan een MBO’er. En zoals velen al zeggen; je merkt op de werkvloer nagenoeg geen verschil tussen MBO en HBO.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.