Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicijnquiz juni17: geneesmiddelen bij jicht

Beantwoord de vragen van de medicijnquiz en verdien een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V. De medicijnquiz uit Nursing juni 2017 gaat over geneesmiddelen bij jicht.

Jicht is een aandoening die steeds vaker voorkomt in westerse landen, en met name bij mannen. Risicofactoren zijn het familiair voorkomen van jicht, geslacht, verminderde nierfunctie, hartfalen, overvloedige voedings- en drinkgewoonten, geneesmiddelen, overbelasting van gewrichten, trauma en stress. 

Ga direct naar de medicijnquiz >>

Door op de link te klikken verlaat je Nursing.nl en ga je naar de site van onze samenwerkingspartner E-Nursing, die de medicijnquiz voor ons maakt. Mocht je daar problemen ondervinden, mail dan naar info@e-nursing.nl. De medicijnquizzen staan maximaal een jaar online.

Voorbeeldvraag:
Patiënten met een verminderde nierfunctie hebben een hoger risico op jicht. Welk middel voor de acute fase is bij deze patiëntengroep minder geschikt?
a. NSAID
b. Prednison
c. Colchicine

Iedere maand verschijnt de medicijnquiz in Nursing. Voorgaande quizzen – over bijvoorbeeld verslaving, anti-emetica en fentanyl – vind je hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.