Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicijnquiz Pijnmedicatie

Beantwoord de vragen van de medicijnquiz en verdien een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V. De Nursing-medicijnquiz van juli/augustus 2017 gaat over pijnmedicatie.
Medicijnquiz pijnmedicatie

In alle sectoren van de gezondheidszorg en bij alle doelgroepen kom je pijn tegen. In deze medicijnquiz daarom aandacht voor pijnmedicatie aan de hand van enkele veelvoorkomende praktijkproblemen. 

Ga direct naar de medicijnquiz >>

Door op de link te klikken verlaat je Nursing.nl en ga je naar de site van onze samenwerkingspartner E-Nursing, die de medicijnquiz voor ons maakt. Mocht je daar problemen ondervinden, mail dan naar info@e-nursing.nl. De medicijnquizzen staan maximaal een jaar online.

Voorbeeldvraag:
Een cliënte in de thuiszorg heeft een diepe wond (ulcus cruris) die continu pijnlijk is. Ook tijdens de wondzorg heeft ze erg veel pijn (incidentiepijn). Voor de continue pijn geef je een …… middel en voor de incidentiepijn een …. middel:

a)      Snelwerkend / kortwerkend; snelwerkend / kortwerkend

b)      Snelwerkend / kortwerkend; langwerkend

c)      Langwerkend; snelwerkend / kortwerkend

d)      Langwerkend; langwerkend 

Iedere maand verschijnt de medicijnquiz in Nursing. Voorgaande quizzen – over bijvoorbeeld insuline, geneesmiddelen bij jicht, verslaving – vind je hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.