Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicijnquiz september: invloed van medicatie op valrisico

Test je kennis over de invloed van medicijnen op het valrisico. En verdien in één moeite door een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V.
medicatie en valrisico

Ouderen krijgen soms geneesmiddelen voorgeschreven die door hun bijwerkingen het risico op vallen kunnen verhogen. Soms direct (duizeligheid), soms indirect (ritmestoornis met wegrakingen als gevolg). Denk aan antipsychotica, antidepressiva, diuretica en hart- en vaatmedicatie. Belangrijk is om deze patiënten goed voor te lichten en nauwkeurig te observeren.

Voorbeeldvraag medicijnquiz valrisico (september 2017):
Antipsychotica als haloperidol en olanzapine kunnen het risico op vallen verhogen vanwege de volgende bijwerking(en):
a. duizeligheid
b. concentratieproblemen
c. verminderd reactievermogen
d. Alle antwoorden zijn juist

Naar de medicijnquiz medicatie en valrisico


Door op de link te klikken verlaat je Nursing.nl en ga je naar de site van onze samenwerkingspartner E-Nursing, die de medicijnquiz voor ons maakt. Mocht je daar problemen ondervinden, mail dan naar info@e-nursing.nl. De medicijnquizzen staan maximaal een jaar online.


 

Iedere maand verschijnt er een nieuwe medicijnquiz. Voorgaande quizzen – over bijvoorbeeld insuline, geneesmiddelen bij jicht, verslaving – vind je hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.