Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicijnquiz verslaving, deel 3

Beantwoord de vragen van de medicijnquiz en verdien een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V. De medicijnquiz uit Nursing mei 2017 gaat over opioïden en benzodiazepinen.
Pillen.jpg

Verslaving kan gezondheidsrisico’s veroorzaken door verminderde weerstand, ongezonde leefstijl en het middelengebruik zelf. Dit speelt ook bij verslaving aan legale middelen als alcohol, tabak en slaap- en kalmeringsmiddelen. Deze medicijnquiz is het derde deel van een drieluik over verslaving, dit keer vooral over verslaving aan opioïden en benzodiazepinen.

Ga direct naar de medicijnquiz >>

Door op de link te klikken verlaat je Nursing.nl en ga je naar de site van onze samenwerkingspartner E-Nursing, die de medicijnquiz voor ons maakt. Mocht je daar problemen ondervinden, mail dan naar info@e-nursing.nl. De medicijnquizzen staan maximaal een jaar online.

Voorbeeldvraag:
Bij het behandelen van verslaving aan benzodiazepinen wordt als eerste stap van de farmacologische behandeling het middel omgezet in:
a diazepam
b oxazepam
c midazolam
d Alle antwoorden zijn juist

Iedere maand verschijnt de medicijnquiz in Nursing. Voorgaande quizzen – over bijvoorbeeld anti-emetica, nsaid’s en laxantia, en deel 1 en 2 van het drieluik over verslaving – vind je hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.