Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer huidkanker door goedkope vliegreizen’

Goedkope vliegvakanties naar de zon zijn een grote oorzaak van de toename van het aantal huidkankerpatiënten. Dat zeggen Britse experts en Belgische dermatologen in de Belgische krant De Morgen.

Volgens Sara Hiom van het Britse Kankeronderzoek zijn mensen op vakantie minder waakzaam voor de zon en willen toeristen nu eenmaal naar hun land terugkerenmet een kleurtje. De groei in het aanbod van goedkope vluchten doet het aantal melanomen nog verder stijgen.

Kwetsbaar
Ook Belgische dermatologen kunnen zich in die redenering vinden. ‘Vooral mensen die altijd binnen zitten en dan gaan zonnen, zijn het kwetsbaarst’, zegt professor Jo Lambert van het Universitair Ziekenhuis in Gent. ‘Door goedkope vliegtuigreizen krijgen meer mensen toegang tot korte, maar heel zonnige vakanties.’

Meer gevallen
Het aantal gevallen van huidkanker is de laatste jaren toegenomen, evenals het aantal vliegreizen naar de zon. Naar verwachting van het KWF Kankerfonds zullen in de toekomst meer en meer mensen huidkanker krijgen.

De Morgen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.