Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer scholing voor verzorgenden

Voor verzorgenden en verpleegkundigen in verpleeg- en verzorgingshuizen komt er extra geld beschikbaar voor scholing. Daarvoor heeft staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner een convenant getekend met de branche-organisaties.

In het convenant staat dat er een investering van jaarlijks 852 miljoen euro komt voor scholing, extra personeel en minder administratieve rompslomp. Het extra geld komt in 2012 vrij voor de instellingen. De bedoeling is dat het ingezet wordt om bewoners en patiënten meer en betere aandacht te geven.

 

Scholing

De scholing moet het aanzien en kwaliteit van zorg verbeteren, waardoor meer mensen kiezen voor een baan in de zorg. Verzorgenden die na extra scholing doorstromen maken plaats voor nieuwe, laaggeschoolde medewerkers.

 

Extra personeel

Ook is er in het convenant afgesproken dat er aan het eind van 2013 12.000 mensen extra in de zorg aan de slag zijn. Daarnaast wordt er geld uitgetrokken voor een vermindering van de administratieve rompslomp waardoor het werk weer aantrekkelijker wordt en verzorgenden meer tijd hebben voor cliënten.

 

Bron: Ministerie van VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.