Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer subsidie voor de wijkverpleging, dit kun jij ermee

Vanaf 1 oktober kunnen zorginstellingen in de wijkverpleging opnieuw subsidie aanvragen via de regeling SOW. Verschil met de vorige ronde: instellingen mogen nu ook samen een aanvraag indienen.
Verpleegkundige in de wijk met naaldcontainer.
Verpleegkundigen in de wijk kunnen meedenken over de juiste besteding van de subsidie. Foto: Arno Massee

Zorginstellingen kunnen 25.000 euro tot 250.000 euro aanvragen voor 7 verschillende activiteiten. Zoals intervisiebijeenkomsten, de doorstroom van ziekenhuis naar wijkverpleging en intercollegiale toetsing. Het gaat om de 2e ronde van de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW). 

Verpleegkundig leiderschap

Werkgevers doen dus de aanvraag. Maar het is aan wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen in de wijk om met ideeën te komen, zei wijkverpleegkundige Caroline Smeets tegen Nursing bij SOW-ronde 1.

Smeets is lid van het ExpertNetwerk Verpleegkundige van Nursing en TVZ. Ze geeft in een Premium-artikel concrete voorbeelden van zinvolle besteding van het subsidiegeld. Verpleegkundigen die zich daarvoor hard maken tonen verpleegkundig leiderschap, aldus Smeets. 

Planning

Aanvragen kan van 1 oktober tot en met 15 november. De subsidie is voor activiteiten die starten tussen 1 oktober en 31 december 2021. Ze moeten zijn afgerond tussen 1 oktober 2022 en 31 december 2022. Instellingen die in de eerste ronde al een aanvraag instuurden, kunnen een nieuwe indienen. Mits de invulling van het nieuwe project verschilt van de eerdere aanvraag.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.