Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mexicaanse griep in Nederland neemt toe

Het aantal mensen dat besmet is geraakt met de Mexicaanse griep, is de afgelopen week in rap tempo toegenomen. Binnen vier dagen tijd zijn er 62 nieuwe gevallen gemeld.
Mexicaanse griep in Nederland neemt toe

Vrijdag maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend dat tot nu toe 273 mensen in Nederland ziek werden door het virus. Het grootste deel van de geïnfecteerden liep de ziekte op in het buitenland. In Nederland raakten 73 mensen besmet. Het eerste geval van Mexicaanse werd op 30 april gemeld. De meeste mensen die sindsdien besmet raakten, zijn inmiddels weer beter. In één geval werd iemand langdurig opgenomen in het ziekenhuis. Een 39-jarige man lag in Groningen ruim een maand op de intensive care.

Keelpijn
Meestal begint de Mexicaanse griep plotseling. Ziekteverschijnselen zijn hoesten, hoofdpijn, keelpijn, koorts, koude rillingen, spierpijn en moeheid. Deze verschijnselen duren enkele dagen tot een week. Na een griep kan het enkele weken duren voordat iemand zich weer helemaal beter voelt, blijkt uit informatie van het RIVM. Uit voorzorg is de open dag in ziekenhuizen uitgesteld en wordt verpleegkundigen aangeraden bij koorts thuis te blijven.

Door: redactie Nursing

Klik hier voor Dossier H1N1 (Mexicaanse griep)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.