Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Minister Helder: geen extra geld voor salarissen zorg

Er komt deze kabinetsperiode geen geld voor extra salaris voor verpleegkundigen en andere medewerkers in de zorg. Dit kwam naar voren tijdens het debat over arbeidsmarkt in de zorg op 6 juli en werd bevestigd in een interview met Zorgvisie.
Verpleegkundigen in het trappenhuis van het ziekenhuis
Foto: Arno Massee

Volgens Helder is er inmiddels genoeg geld beschikbaar gesteld om de vermeende loonachterstand van de middengroepen in de zorg in te lopen. In een interview met Zorgvisie geeft minister Helder hier meer toelichting op.

Aantrekkelijker

Werkgevers en werknemers pleiten al een tijd voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden voor middengroepen in de zorg. Zij benadrukken de loonachterstand in vergelijking met andere middengroepen. Het loonverschil ten opzichte van de marktsector is het grootst, maar ook in vergelijking met de publieke sector loopt de zorg achter, schrijven ze. Door te investeren in goede arbeidsvoorwaarden wordt werken in de zorg aantrekkelijker.

Investeren

Vorig jaar stelde het kabinet extra geld ter beschikking om een begin te maken met het wegwerken van de achterstanden bij met name verpleegkundigen en verzorgenden. Dit geld is in de zorgcao’s opgenomen, waardoor de arbeidsvoorwaarden zijn verbeterd.

Volgens vakbond NU’91 was dit een goede eerste stap, maar zijn we er hiermee nog niet. Stella Salden, voorzitter NU’91: ‘We moeten er nu vooral voor zorgen dat het niet alleen bij deze eerste stap blijft. Echte waardering is nodig om huidige zorgprofessionals te behouden en nieuwe medewerkers te kunnen werven.

Het is algemeen bekend dat er tienduizenden nieuwe zorgprofessionals nodig zijn. Die kunnen we alleen aantrekken als er daadwerkelijk geïnvesteerd gaat worden in deze mensen. We hebben de luxe niet om dit nog langer uit te stellen.’

Zeggenschap

De minister gaf in het debat duidelijk het belang van zeggenschap aan voor zorgprofessionals. Dat zowel de werkgevers en de overheid het belang van zeggenschap inzien is belangrijk, vinden werkgevers en werknemers. Zo krijgen zorgprofessionals een steeds duidelijkere stem. Deze lijn moeten we daarom zeker doorzetten. Vorige week werd bekend dat er 5 miljoen extra komt voor zeggenschap op de werkvloer.

Volgens Salden is alleen investeren in zeggenschap niet genoeg. ‘Zeggenschap is ook zeggenschap over salaris en arbeidsvoorwaarden. Waardeer en beloon professionaliteit en zorg dat de salarisachterstand in de middengroepen zo snel mogelijk wordt weggewerkt.’

1 REACTIE

  1. Tijdens waardigheid en trots heb ik aan de minister gevraagd wanneer de lonen voor de mensen in de (directe) zorg omhoog gaan. Voor de verpleegkundigen gelijk getrokken worden met de lonen van de leraren. Zij zei hierover dat dit bij de werkgevers ligt.
    Werkgevers wanneer gaan jullie ons uitvoerende zorgmedewerkers ( dus niet op kantoor ) eens waarderen en ons hoger inschalen. Hoe is het mogelijk dat iemand op kantoor met alleen een lbo opleiding hoger wordt betaald dan een hbo er in de directe zorg.
    Wat is de reden dat een manager in de zorg meer verdiend dan iemand die aan het bed staat. ( een infuus aanprikken, gesprekken voeren met patiënten, familie Etc is zeker zo verantwoordelijk dan leiding geven aan gemotiveerde zorg personeel ?) het werk is anders maar niet verantwoordelijker.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.