Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minister: ‘Versneld extra vaccins voor verpleegkundigen in ziekenhuizen’

Verpleegkundigen en ander ziekenhuispersoneel dat direct in contact staat met patiënten krijgen op korte termijn extra vaccins. Het gaat in eerste instantie om 35.000 doses van het Janssen-vaccin.

Dat hebben ministers De Jonge (VWS) en Van Ark (Medische Zorg) vanavond besloten. Dat deden ze in overleg met Ernst Kuipers (voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg) en Ad Melkert (voorzitter Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen).

‘Gezien de grote drukte in de ziekenhuizen met patiënten met covid-19 en de noodzaak om de reguliere zorg zoveel mogelijk op peil te houden, wil het kabinet alles doen om de mensen in de ziekenhuizen op de been te houden’, schrijven ze.

Janssen-vaccin

De 35.000 doses van het Janssen-vaccin zijn voor ziekenhuispersoneel dat in direct contact staat met patiënten. Van het Janssen-vaccin is maar 1 prik nodig. Snel meer extra vaccins voor ziekenhuismedewerkers is het streven, schrijven de ministers.

AstraZeneca

Er zijn ook ziekenhuizen die nog vaccins van AstraZeneca in voorraad hebben. Die kunnen zij eventueel gebruiken voor eigen medewerkers boven de 60 jaar, nu dit vaccin alleen nog gebruikt wordt voor 60-plussers. Heb je een eerste prik van het AstraZeneca-vaccin gehad, kun je de tweede prik alsnog krijgen. Dus ook als je jonger bent dan 60 jaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.