Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Naaldvrije alternatieven voor griepprik

Amerikaanse onderzoekers hebben naaldvrije alternatieven bedacht voor de griepprik en andere vaccinaties.
Naaldvrije alternatieven voor griepprik

De alternatieven voor een injectie zouden over het algemeen veiliger en praktischer zijn dan de traditionele manier. Naast vervangers voor de griepprik wordt ook gesleuteld aan alternatieven voor bijvoorbeeld polio en rabiës. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van naaldvrij vaccineren zijn onlangs gepresenteerd op de Conference on Antimicrobial Agents en Chemotherapy in Chicago.

Vogelgriep
Verschillende ideeën zijn al in ontwikkeling en in beperkte mate op de markt gebracht. Zo wordt een soort pistool waarmee het vaccin onder hoge druk in de huid wordt geschoten op veel plaatsen al aangeboden. Een voordeel is dat er minder van het vaccin nodig is voor een effect, maar de aanraking van het apparaatje kan wel voor een onprettig gevoel zorgen.

Vaccin
Voor besmettelijke ziektes, zoals de vogelgriep, is een pleister in de maak die de naald kan vervangen. Ook wordt bekeken of het mogelijk is het vaccin met een spray nasaal of via de mond toe te dienen.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Als ik aan naaldvrije alternatieven voor de griepprik denk heb ik toch een iets anders voor ogen dan pistool(?) .
    Mijn gedachten gaan dan uit naar goede profylaxe zoals bv: de juiste voeding waardoor de weerstand op peil wordt gebracht met behulp van oa, vlierbes,propolis en alles wat er nog meer in dit rijtje thuis hoort ter bescherming van een griep infectie, maar ook voldoende ontspanning, etc.
    Denk eens aan de normale hulpmiddelen ipv mogelijk weer miljoenen euro’s weggooien met griep vaccins.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.