Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nederlander heeft meeste vertrouwen in verpleegkundige

Van alle beroepsgroepen hebben Nederlanders het meeste vertrouwen in de verpleegkundige.
2.jpg
De verpleegkundigen staan opnieuw op nummer 1 op de ranglijst.

Dit blijkt uit onderzoek door Vereniging Eigen Huis. Verpleegkundigen staan net zoals de laatste uitslag in 2013 op de eerste plaats op de ranglijst, gevolgd door huisartsen en basisschoolleraren. Ten opzichte van 2013 is het vertrouwen in verpleegkundigen zelfs toegenomen met 8 procent: voorheen was het vertrouwen 77 procent, nu 85 procent. Volgens een woordvoerder van Vereniging Eigen Huis is niet duidelijk waaróm het vertrouwen in verpleegkundigen zo groot is: ‘Daar hebben wij niet naar gevraagd.’ Autoverkopers en politici worden met een magere 10 procent door maar weinig Nederlanders vertrouwd. Helemaal onderaan de lijst van het publieksvertrouwen in beroepsgroepen bungelen verkopers van energiecontracten (5 procent) en projectontwikkelaars (4 procent).

Het vertrouwen in de verpleegkundige mag misschien hoog zijn, toch overweegt de helft van de verpleegkundigen te stoppen vanwege de hoge werkdruk. Lees meer >>

Het onderzoek naar het vertrouwen in 33 beroepsgroepen is uitgevoerd met het Eigen Huis Marktindicatoronderzoek van GfK onder 666 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De resultaten zijn gewogen om representatief te zijn voor de Nederlandse bevolking. Het onderzoek geeft een overzicht van het publieksvertrouwen in een aantal beroepsgroepen die actief zijn op de woningmarkt, zoals makelaars en aannemers. Als referentie is een aantal beroepsgroepen opgenomen die geen directe relatie hebben met de woningmarkt, zoals verpleegkundigen.

TvZ is hét vakblad voor verpleegkundigen, gericht op onderzoek, opinie, beleid en management, altijd met een link naar de praktijk. 
Meer info over abonnement >>

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Volgens een woordvoerder van Vereniging Eigen Huis is niet duidelijk waaróm het vertrouwen in verpleegkundigen zo groot is: 'Daar hebben wij niet naar gevraagd
    Daar heb ik wel een antwoord op; omdat verpleegkundigen geen direct financieel of ander belang hebben in de klantrelatie.
    Weet de VEH ook wel en daarom vragen ze er niet naar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.