Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: bundel over financieren palliatieve zorg

Informatie over indiceren, declareren en andere financiën omtrent palliatieve zorg: wijkverpleegkundigen kunnen die nu gemakkelijk vinden in de Handreiking Financiering Palliatieve Zorg.
1financiering.jpg
Nieuwe handreiking over financiering palliatieve zorg.

De handreiking beschrijft hoe de palliatieve zorg in 2018 gefinancierd wordt. Aan de hand van een fictieve casus over de terminale patiënte Olivia, komt aan bod hoe verschillende vormen van palliatieve zorg te bekostigen zijn en hoe het zit met indicatiestelling. Ook geeft de handreiking een beeld van de knelpunten tot nu toe, en hoe die volgend jaar wel of niet opgelost zullen zijn. De handreiking gaat zowel over ziekenhuiszorg als thuiszorg en hospicezorg.

ThuiszorgHoe kun je als wijkverpleegkundige voorspellen hoeveel en welke zorg iemand thuis nodig heeft? Lees het in dit artikel op nursing.nl

Veranderingen

De handreiking speelt in op de veranderingen in de financiering van de palliatieve zorg, die in 2018 ingaan. Zo komt er een aanpassing voor de indicatiestelling VV10 (Wlz) en voor de zorgactiviteiten in het ziekenhuis. De handreiking is opgesteld door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en Palliactief, de vereniging voor professionele palliatieve zorg. Met de handreiking willen zij zorgverleners en zorgadministrateurs voorbereiden op de wijzigingen. 

boosWijkverpleegkundigen maken zich kwaad om plannen van zorgverzekeraars over indicatiestelling in 2018. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.