Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: checklist voor veiligheid in zorginstellingen

Er is nu ook voor zorginstellingen een checklist voor veiligheid. Zo kunnen verzorgenden zich nog beter voorbereiden op calamiteiten.

De checklist is ontwikkeld door Vilans, en biedt praktische oplossingen, waardoor iedereen goed voorbereid is op een onverwachte gebeurtenis en weet wat hij of zij moet doen.

 

Nieuwegein 

Het afgelopen jaar is regelmatig bericht over branden in zorginstellingen. Zo zijn er diverse bewoners omgekomen bij een brand in een zorginstelling in Nieuwegein. Medewerkers in de thuiszorg worden al door brandweerlieden voorgelicht over brandveiligheid bij hun cliënten.  Nu komt Vilans met de checklist waarin je precies leest wat te doen bij brand.

Bewustwording

De checklist is op twee manieren preventief: de veiligheid van het gebouw kan worden gecheckt en verbeterd. Daarnaast wordt personeel bewust van eventuele problemen en mogelijke maatregelen voor de veiligheid van bewoners.

 

Bron: Vilans

 

Klik hier voor de checklist

Klik hier voor de folder ‘Brandpreventie voor ouderen’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.