Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw congres: het Nursing Brein College met Erik Scherder

Nursing lanceert een nieuw congres: het Nursing Brein College. Hierbij worden deelnemers een hele middag meegenomen in de werking van de hersenen, onder leiding van de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.
Erik Scherder tijdens de laatste editie van de Nursing Experience, december 2019.

Het Brein College op vrijdag 5 juni is een congres voor verpleegkundigen die hun kennis over (de anatomie van) het brein willen vergroten. Bekijk hier het volledige programma.

Muziek en het brein

Scherder is geen onbekende spreker op de Nursing-congressen. Op bijvoorbeeld de Nursing Experience en het Nursing Festival vertelde hij al meerdere keren over de invloed van muziek op het brein, in samenwerking met pianist Cor Bakker. Ook tijdens het Brein College laat Scherder weer zien hoe gevoelig het menselijk brein is voor muziek. Volgens Scherder zou het heilzame effect van muziek nog veel meer in de praktijk toegepast kunnen worden. ‘Eigenlijk zouden ze als je wordt opgenomen in een ziekenhuis altijd moeten vragen: van welke muziek houdt u?’

Meer informatie over het Brein College op 5 juni 2020.

Op verschillende Nursing-congressen geeft Scherder lezingen over de positieve invloed van muziek op het brein. In dit interview ging hij in op de vraag wat verpleegkundigen in de praktijk kunnen doen met deze kennis. Lees het interview met Erik Scherder: ‘Muziek werkt echt pijnstillend’

Update 27/7/2022: op 10 oktober 2022 volgt alweer de 5e editie van het Nursing Brein College. Voor meer informatie, klik hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.