Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw examenmodel herregistratie vanaf 2021, pilot start dit najaar

Vernieuwde examenitems en ook geëxamineerd worden in vaardigheden en klinisch redeneren, gericht op de branche waar de kandidaat werkt. Dat zijn de belangrijkste veranderingen in het examen voor herregistratie.
Foto Pixabay

Tot en met het einde van dit jaar wordt voor herregistratie nog de huidige manier van examineren gebruikt. Wel start binnenkort een pilot met het nieuwe model, schrijft ActiZ.

Aan de pilot doen opleiders mee uit de klankbordgroep. Met de ervaringen in de pilot wordt de nieuwe vorm van examineren definitief gemaakt. Vanaf 1 januari 2021 wordt alleen nog de nieuwe wijze van examineren aangeboden.

Het nieuwe examenmodel is een initiatief van de MBO-Raad, V&VN, Brancheorganisaties Zorg (BoZ, waar naast ActiZ bijvoorbeeld de NVZ bij is aangesloten) en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Doel is de examinering beter te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk van verpleegkundigen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.