Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: Medicijnjournaal geeft updates over medicatie

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) is gestart met een maandelijks Medicijnjournaal. In het nieuwsbulletin wordt je in ongeveer 15 minuten bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van medicatie.

Het Medicijnjournaal is in eerste plaats bedoeld voor (huis)artsen en apothekers, maar is ook interessant voor verpleegkundigen. In het eerste journaal worden bijvoorbeeld de nieuwe contra-indicaties bij diclofenac toegelicht. ‘In de praktijk wordt nu veelal gekozen voor naproxen in plaats van diclofenac, let daarbij wel op mogelijke maagschade. Bij geregeld of langdurig gebruik dient ook een maagbeschermer te worden voorgeschreven’, aldus het advies in het Medicijnjournaal.

Bekijk het eerste Medicijnjournaal.

Geen tijd of zin om het volledige journaal te bekijken? Er is ook een schriftelijke update van het Medicijnjournaal

Wie maken het Medicijnjournaal?

Met het journaal wil het IVM neutrale, in de praktijk bruikbare informatie bieden. Onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap NHG, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen CBG en het College voor Zorgverzekeringen CVZ werken aan de journaals mee. Het ministerie van Volksgezondheid en zorgverzekeraar VGZ maken de journaals financieel mogelijk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.