Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw meetinstrument arbeidsinnovatie

Een nieuw 'meetinstrument arbeidsinnovatie' moet zorgorganisaties gaan helpen om de tijdwinst van vernieuwingen kaart te brengen. Het instrument is ontwikkeld door TNO in het kader van Zorg voor Beter. 

 

Het instrument is eenvoudig in gebruik en door managers of projectleiders zelfstandig in te vullen en bovendien gratis beschikbaar op: www.zorgvoorbeter.nl/innovatie.

Werkprocessen verbeteren

Voor eenvoudige processen duurt het invullen ongeveer twee uur. Het meetinstrument is niét bedoeld om de productiviteit van de instelling als geheel of van afzonderlijke afdelingen vast te stellen. Daarvoor bestaan er al andere instrumenten. Het instrument is bovenal bedoeld om werkprocessen -en verbeteringen daarin- door te lichten op personeelsinzet en kwaliteit van zorg. Dit helpt bij het maken van keuzes voor het invoeren van de juiste innovaties.

 

Duurzame zorg

Vernieuwingen in de zorg zijn nodig om duurzame zorg te garanderen. Denk daarbij aan nieuwe hulpmiddelen, nieuwe werkprocessen, andere organisatievormen en andere taakverdeling. Het is met name de langdurende zorg waar de komende decennia het aantal zorgvragers toeneemt. Maar het aantal zorgverleners zal niet stijgen. Als er niets verandert, is er binnen tien jaar te weinig personeel om te voldoen aan de zorgvraag. 

Zorg voor Beter

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.