Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: verpleegkundigen kunnen loopbaan uitstippelen met online tool

Als jij je verder wilt ontwikkelen, welke bijscholing en nieuwe functies zijn dan mogelijk? De gratis online tool Zorginspirator laat dit zien. Verpleegkundigen krijgen ook een kijkje in de toekomst van hun vak.
4 verpleegkundigen
Foto Arno Massee

De bedoeling van Zorginspirator is zorgverleners inspireren voor hun toekomst in de zorg. De tool is een initiatief van werkgevers en werknemers*. Verpleegkundigen kunnen een eigen profiel aanmaken.

Advies over loopbaan

Met Zorginspirator krijg je een persoonlijk advies over je verpleegkundige loopbaan. Je kiest een functie en krijgt te zien waarom deze bij je past, wat je taken zijn en welke vaardigheden je nodig hebt.

Is er werk?

Ook verschijnt een kaartje dat laat zien hoeveel werk er is voor verpleegkundigen met deze functie. En je ziet een overzicht van actuele vacatures en wat het salaris voor deze functie ongeveer zou moeten zijn.

Bijscholing en opleidingen

Onder het kopje ‘Bijblijven en verdiepen’ staan de mogelijkheden voor bijscholing. Zo krijgt een ‘verpleegkundige intensieve ziekenhuiszorg’ trainingen over communicatie voor hbo-verpleegkundigen en infuustherapie te zien. Op Zorginspirator vind je ook een overzicht van opleidingen om je te specialiseren en zie je welke nieuwe functies mogelijk zijn.

Toekomstbeeld

Door op ‘Naar de toekomst’ te klikken krijgen verpleegkundigen te zien wat, waarschijnlijk, over een aantal jaren hun belangrijkste taken zijn. Voor de functie ‘verpleegkundige in de wijk’ verwacht de tool dat deze verpleegkundigen cliënten meer advies kunnen geven over leefstijl, omdat zorgrobots een deel van de taken hebben overgenomen.

*De initiatiefnemers zijn de arbeidsmarktfondsen van de verschillende zorgbranches (A+O VVT, OOf GGZ, SoFoKleS (Kamer UMC), StAG en StAZ). Zorginspirator is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.