Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe cao Ziekenhuizen dichtbij? Werkgevers vergaderen vandaag over cao

De vakbonden roepen vandaag ziekenhuisbestuurders in een open brief op 'voor hun werkgevers te gaan staan'. Vandaag vergadert de NVZ in een extra vergadering over de cao Ziekenhuizen.
Ook in Rotterdam worden deze week waarschijnlijk zondagsdiensten gedraaid. Deze staan gepland voor 2 oktober. Op dezelfde dag worden zondagsdiensten gedraaid in Schiedam, en op 3 oktober waarschijnlijk in Haarlem en Groningen. Bron foto: Facebook-pagina Franciscus CAO Actie 2019.

Vorige week woensdag was in een informeel overleg tussen werkgevers en vakbonden nog de conclusie dat er voorlopig geen ruimte was om verder te onderhandelen over een nieuwe cao Ziekenhuizen. De vakbonden kondigden aan dat de geplande acties, vooral het draaien van zondagsdiensten, door zouden gaan.

Gisteren riepen NU’91, FNV, CNV en FBZ ziekenhuisbestuurders op zo snel mogelijk een nieuwe cao af te sluiten. ‘Het is voor de patiëntenzorg nu én in de toekomst namelijk van groot belang dat er een nieuwe cao komt. Een cao die het werken in het ziekenhuis weer aantrekkelijk maakt. En die rust en duidelijkheid geeft’, schrijven ze.

De NVZ heeft voor vandaag een extra vergadering ingepland over de cao. Werkgevers konden verder niet reageren.

 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.