Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe patiëntenbrochure met kwaliteitscriteria

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) heeft een nieuwe brochure gepresenteerd 'Ons ziekenhuis? Patiëntgericht!' waarin kwaliteitscriteria voor goede ziekenhuiszorg bijeengebracht zijn.

De brochure bevat informatie voor iedereen die zich bezighoudt met de kwaliteit van ziekenhuiszorg. Patiëntgerichtheid, toegankelijkheid, veiligheid, doeltreffendheid en doelmatigheid zijn bekende aspecten van kwaliteit. Vaak lopen de patiëntenwensen samen op met de kwaliteitseisen van de organisatie en van de zorgverleners binnen het ziekenhuis maar er zijn ook duidelijke accentverschillen. De NPCF bekijkt de kwaliteit van zorg vanuit patiëntenperspectief.

Pilot
Een aantal ziekenhuizen, waaronder het Erasmus MC Rotterdam en het Diakonessenhuis Utrecht, start binnenkort samen met de NPCF een pilot voor de verbetering van de kwaliteit van zorg op basis van ervaringen en verwachtingen van patiënten.

NPCF

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.