Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe poll: verwarde personen in de wijk

Werk jij in de wijk en heb je te maken met mensen die in de war zijn door bijvoorbeeld dementie of psychiatrische problematiek?
ANP-1000_33566921.jpg

Amsterdamse huisartsen zijn bezorgd over het aantal verwarde mensen in de stad, meldde Skipr.nl begin deze week, en ook de politie krijgt meer overlastmeldingen over verwarde personen binnen. Sinds de hervormingen in de ggz komen mensen met psychische klachten steeds vaker bij de huisarts of zelfs politie terecht. Mensen die eerst in een instelling woonden, ontvangen nu ambulante thuiszorg, waardoor het aantal verwarde personen ‘op straat’ toeneemt. Wat merk jij hier als verpleegkundige in de wijk van?

Herkenbaar?
Werk jij in de wijk en heb je wel eens te maken met verwarde mensen, zoals (beginnend) dementerenden, of mensen met een psychose, depressie of verslavingsproblemen? Stem op de poll! 

Oproep
Ook voor een artikel in Nursing over dit onderwerp zijn we benieuwd naar jouw verhalen over verwarde personen in de wijk. Meewerken?>>>


1 REACTIE

  1. Er zijn mensen die iemand bij het minste of geringste al verward noemen. meestal zijn dat narcistische psychopatische types die in de gezondheidszorg werken en aan paniekvoetbal doen om maar niets te hoven doen en om maar niet te hoeven luisteren. In korte tijd is dit een hype geworden en als een dit doet doen anderen hier automatisch aan mee onder invloed van een huisarts die een soort b clusterpersoonlijkheid lijkt te hebben en die een duistere persoonlijkheid heeft en die een kronkel heeft. Ze zijn niet ondergeschikt aan de inhoud wat iemand te vertellen heeft. Narcisten vinden na hun eigen gestoorde gedrag en gashlighting de ander die zich terecht beklaagt gestoord terwijl het andserom is en schakelt flying monkeys en enablers is om achter zich te krijgen via een smearcampaign dat is een roddelcampagne die de narcist op touw zet om hun eigen wangedrag te verhullen. De wereld staat op z”n kop want als het slachtoffer zich beklaagt dan wordt die gezien als dader terwijl het andersom zo is. De narcist wint altijd. Grote ego”s charmant oppervlakkig sociaal en glibberig en komen binnen op iemand z”n geestelijke wond, en het is als zout in de wonde gooien, en vallen kwetsbaarheden aan en wat je met ze in vertrouwen deelt kan later tegen je gebruikt worden. . .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.