Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe post-hbo voor integrale gezondheidszorg

In september start een nieuwe, eenjarige post-hbo opleiding voor verpleegkundigen over integrale gezondheidszorg, ook wel integrative medicine.
Nieuwe post-hbo voor integrale gezondheidszorg

‘De huidige gezondheidszorg is eenzijdig georganiseerd en biedt onvoldoende oplossing voor chronische ziekten. Daarom starten we een post-hbo opleiding integrale gezondheidszorg, waarbij regulier gebruikte methoden worden geïntegreerd met evidence based complementaire technieken. Uitgangspunt is dat de wisselwerking tussen lichaam en geest wordt erkend en dat de patiënt zelf ook leert wat hij kan bijdragen aan een zo goed mogelijke balans; zowel in preventie als herstel van ziekte’, zegt Erika Sarucco, één van de initiatiefnemers van de nieuwe opleiding.

Opbouw opleiding

De opleiding bestaat uit twee modules van ieder 12 cursusdagen. Er is onder andere aandacht voor de theorie achter integrative medicine en de vaardigheden van complementaire en alternatieve methoden. Sarucco: ‘Tijdens de modules leren verpleegkundigen hoe ze een betere op het individu aangepaste zorg kunnen leveren, omdat ze leren op een andere manier naar een patiënt te kijken. Ook leren ze de patiënt te stimuleren actief deel te nemen aan het eigen helingsproces en is er veel aandacht voor preventie. Daarnaast maken de cursisten kennis met evidence based practice interventies die ze direct in de beroepspraktijk kunnen gebruiken.’

Start in september

De nieuwe opleiding is geaccrediteerd voor het kwaliteitsregister V&V en start in september. Er kunnen zich maximaal 25 studenten inschrijven. Meer informatie vind je hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.