Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe richtlijn ‘Diabetische voet’ beschikbaar

De nieuwe richtlijn ‘Diabetische voet’ is beschikbaar. Deze richtlijn is de komende twee jaar leidend en is meer dan de vorige gestroomlijnd met de internationale versie.
1diabetischevoet.jpg

Net als in de vorige is in de nieuwe richtlijn beschreven hoe patiënten met een hoog risico op voetulcus te herkennen zijn, en wat er aan preventie mogelijk is. Denk aan aangepast schoeisel, voorlichting en het meten van de huidtemperatuur. In de richtlijn is voor een aantal punten, zoals dat meten van de huidtemperatuur, nieuw wetenschappelijk bewijs gebruikt. 

Voetenteam

Ook nieuw in deze richtlijn is de beschrijving van welke specialismen minimaal in een diabetisch voetenteam moeten zitten. Een diabetesverpleegkundige is geen vereiste, wel bijvoorbeeld een vaatchirurg, een podotherapeut en een revalidatie-arts.

Wondzorgcongres
Kom jij ook naar het Wondzorgcongres op 14 december 2017 in Dordrecht? Meer informatie en aanmelden>>>

Experts

De nieuwe richtlijn is geschreven door een team van vijftien experts van verschillende (para)medische disciplines -ook verpleegkundigen- en in samenwerking met de Diabetes Vereniging Nederland. De vorige richtlijn dateerde van 2006 en was nog een papieren versie, de nieuwe is digitaal. 

Je vindt de richtlijn ‘Diabetische voet’ hier

Biotex bij een diabetische voet: waarom je dat echt niet moet doen

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.