Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Nieuws over slechte zorg mag genuanceerder’

Veel verzorgenden (43%) vinden de media-aandacht voor misstanden in de zorg wel goed, maar het mag wél wat genuanceerder.

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website www.tvvonline.nl hield. De vraag luidde: ‘Wat vind jij van de media-aandacht voor misstanden in de zorg?’ ‘Alleen maar goed dat de aandacht er is, dan wordt er misschien iets aan gedaan’, antwoordde 43% van de stemmers.

 

Nuance 

Zo’n 43% procent vindt de aandacht op zich wel goed, ‘maar het mag wel wat genuanceerder’. Negen procent vind het ‘niet leuk: ik moet mijn beroep steeds verdedigen’. Vijf procent vind de berichtgeving over misstanden in de zorg ‘slecht, er wordt veel overdreven’.

 

Misstanden 

De laatste tijd zijn zorginstellingen die ‘slechte zorg’ leveren veelvuldig in het nieuws. Bijvoorbeeld het Amsterdamse woonzorgcentrum Bernardus, waar verzorgenden bewoners zouden mishandelen en treiteren. Of Cordaan in Amsterdam, waar verzorgenden bewoners zouden overschreeuwen, en een weggelopen dementerende verdronken was. Inmiddels hebben deze zorginstellingen hun leven gebeterd.

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

Auteur: Redactie TVVonline

 

Klik hier voor een voordelig proefabonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden

 

Vind jij ook dat de berichtgeveing over de zorg wat genuanceerder mag? En op wat voor manier? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.