Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NOS: helft verpleegkundigen wil geen vaccinatie

Ook onderzoek van de NOS heeft uitgewezen dat een flinke meerderheid van de verpleegkundigen zich niet wil laten vaccineren tegen het H1N1-virus.
NOS: helft verpleegkundigen wil geen vaccinatie

Uit een poll op Nursing.nl bleek in juli al dat de helft van de verpleegkundigen een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep niet bepaald zag zitten: een kwart van de pollstemmers zei absoluut geen vaccinatie tegen de Mexicaanse griep te willen en nog eens een kwart twijfelde.

Gevoelsmatige weerstand
NOS komt nu na onderzoek in samenwerking met V&VN en KNMG een conclusie met dezelfde strekking: 54,4 procent van de ondervraagde 330 verpleegkundigen en verzorgenden wil geen vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. De belangrijkste redenen om zich niet in te laten enten, zijn ‘gevoelsmatige weerstand’ en het idee dat het wel meevalt met de Mexicaanse griep.

Onderbuikgevoel
Minister Klink van Volksgezondheid roept verpleegkundigen nogmaals op om zich te laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Hij wil dat verpleegkundigen de komende maand beter worden geïnformeerd over de Mexicaanse griep en de gevolgen ervan. Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN reageert teleurgesteld maar begripvol: ‘Ik vind het jammer, maar ik heb er wel begrip voor.’ Ze wijst met die uitspraak op het ‘onderbuikgevoel’ van verpleegkundigen en verzorgenden en hun weerstand om een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep opgedrongen te krijgen.

NOS / V&VN
Door: redactie Nursing

Achtergrond: ‘Laat je vaccineren tegen Mexicaanse griep’ door Alexia Hageman
6 misvattingen over griep

Ga naar het dossier Mexicaanse griep

2 REACTIES

  1. Ben het helemaal eens met Chantal daarenboven zie ik ook dat het geldelijk gewin hier een grote rol speelt! Er worden meer mensen rijk dan gezond van dit vaccin. Het is niet volgens protocol getest en bovendien is het een levend vaccin waarvan je nooit op lange termijn de bijwerkingen kan overzien. Geloof niet in deze opgeblazen vaccinatie-hype!Is de overheid op ander gebied ( huisvesting,aanpassingen ed )soms ook zo zorgzaam voor ouderen? Denk daar eens over na. Nee dus want dat kost geld en het vaccin brengt geld op in de zakken van de aandeelhouders.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit (verplichte) vaccin vormt de inleiding op nog veel grotere dingen die staan te gebeuren. De Nwo, illuminati etc. lijken aan de winnende hand maar niets is minder waar. Laten we beginnen met een grote nee tegen het vaccin. Eenheid is macht, angst is illusie en liefde de enige realiteit. Eventuele protesten in de toekomst graag vreedzaam en zonder geweld (is echt de beste manier) lieve mensen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.