Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Novo Nordisk roept HypoKit-spuiten voor diabetespatiënten terug

Novo Nordisk roept een deel van zijn voorgevulde HypoKit-spuiten voor diabetespatiënten terug. In een klein aantal gevallen kan de naald loslaten van de spuit. Patiënten en zorgverleners kunnen hun spuiten zelf controleren en indien nodig omruilen bij de apotheek.
HypoKit
Foto: GlucaGen(r) HypoKit

De problemen kunnen zich voordoen bij een zeer klein deel van de diabeteskits van het merk GlucaGen® Hypokits. Deze zijn bedoeld voor gebruik in noodsituaties, wanneer een diabetespatiënt buiten bewustzijn is geraakt door een zeer lage bloedsuiker en hij zelf geen suiker meer kan innemen.

Patiënten en zorgverleners kunnen hun spuiten controleren aan de hand van het chargenummer. De chargenummers waar het om gaat, staan vermeld op de website van Novo Nordisk. Als patiënten of zorgverleners een spuit hebben met een van deze chargenummers, dan kunnen zij deze terugbrengen naar de apotheek. Zij krijgen dan een nieuwe HypoKit. 

Bij diabetespatiënten die het bed moeten houden, is het verstandig om vaker de bloedsuiker te prikken. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Maastricht. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.