Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 organiseert woensdag zorgestafette als signaal naar de politiek

'Als de coalitie wegloopt voor de zorg, loopt de zorg wel zelf naar de politiek toe', schrijft vakbond NU'91 over de zorgestafette die ze morgen in Den Haag organiseert. Deze start morgenochtend (woensdag 19 augustus) om 09.30 voor het HagaZiekenhuis en gaat langs diverse zorginstellingen.
Foto Arno Massee

‘Dit omdat zorgprofessionals vinden dat ze ondergewaardeerd worden en niet serieus worden genomen. Dit gevoel werd nog eens extra bevestigd toen Kamerleden afgelopen woensdag niet terugkeerden na de schorsing van het coronadebat voor een hoofdelijke stemming’, aldus NU’91.

Gênant en schrijnend, zo omschreven verpleegkundigen de chaos rond de stemming in de Tweede Kamer. Op social media werd massaal gereageerd, ook door mensen die zorgverleners een hart onder de riem wilden steken.

‘Onrust neemt toe’

Volgens voorzitter van NU’91 Stella Salden neemt sinds dit voorval de boosheid en onrust onder de beroepsgroep toe. ‘Er zijn al jarenlang grote personeelstekorten en structurele waardering ontbreekt. De coronacrisis heeft laten zien dat hun eigen veiligheid niet altijd gewaarborgd is. Als er dan nog zoiets in de politiek voorvalt, kun je je voorstellen dat de frustratie onder deze beroepsgroep groeit. Dit is voor hen de zoveelste teleurstelling.’

De lengte van de estafette is ongeveer 7 kilometer. Uiteindelijk komt de laatste groep bijeen op Het Plein 18 voor Café Berger, schrijft de vakbond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.