Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onbevoegde thuiszorgmedewerkers werkten met dementerenden

Izah thuiszorg in Dordrecht is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht gesteld. Er zou onder andere onbevoegd personeel werken.
Onbevoegde thuiszorgmedewerkers werkten met dementerenden

Dit maakte IGZ deze week bekend. Bij de Stichting Internationale Zorg aan Huis (IZAH) in Dordrecht zijn zulke grote tekortkomingen geconstateerd, dat de zorginstelling voor vier maanden onder verscherpt toezicht komt te staan.

De inspectie constateerde onder meer dat onbevoegd personeel aan het werk was en dat er onveilig met medicatie werd omgesprongen. Ook was er een meningsverschil tussen het bestuur en het management over hoe de instelling aangestuurd moet worden. De IGZ noemt daarbij dat de raad van bestuur geen bestuurlijke ervaring of zorgachtergrond heeft. Bij de instelling wordt zorg geleverd aan zo’n 160 cliënten op onder meer somatisch, psychogeriatrisch, verstandelijk en zintuiglijk gebied.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.