Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ongeschoolde uitzendkrachten thuiszorg geen incident’

Uitzendkrachten die werkzaam zijn in de thuiszorg blijken te worden ingezet voor verpleegkundige taken, zo meldt actualiteitenprogramma EenVandaag.

Deze zond dinsdagavond een undercoveractie uit, waarin een journalist via een uitzendbureau aan de slag ging in de thuiszorg. Zij werd niet gescreend door Charim Thuiszorg, en moest handelingen doen die ze nooit eerder had gedaan, zoals het geven van wondzorg en aan- en uittrekken van steunkousen. Charim Thuiszorg gaf in een reactie aan dat dit soort praktijken niet de bedoeling zijn, en dat ze het zouden onderzoeken.

 

Bezuinigingen

Beroepsvereniging voor zorgprofessionals V&VN krijg vaker signalen dat er verplegende taken worden uitgevoerd door medewerkers die dit niet mogen doen. De thuiszorgorganisaties zelf, verenigd in Actiz, vermoeden dat dit slechts incidenteel voorkomt. Maar dat dit wel het gevolg is van jarenlange bezuinigingen op de thuiszorg. Inmiddels heeft de uitzending van EenVandaag tot kamervragen geleid.

 

Bron: EenVandaag

Auteur: Redactie TVVonline

 

Ben je het hiermee eens? Bekijk het filmpje hier en schrijf je reactie hieronder.

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.